Agenda

13
sep

Energy Academy Europe – Mini-seminar ‘Sea ports in the energy transition’

New Energy Coalition and World Energy Council Netherlands (WEC NL*) jointly host a mini-seminar discussing the role of sea ports in the energy transition.

14
sep

Health Hub Roden – Innovatiecorner: Bouwen aan een innovatiecultuur binnen je bedrijf

De onzekerheid van de toekomst omarmen en gebruiken voor verandering en innovatie vraagt om fundamenteel anders denken.

27
sep

HANNN – Themabijeenkomst data en gezondheid

Er worden ontzettend veel gezondheidsgegevens verzameld. Wat heb je aan al deze gegevens? Hoe wordt de informatie inzichtelijk en bruikbaar?

27
sep

Venture Lab North – Venture Class

Creating the IBM Blockchain Centre of Delivery for Europe in Groningen

06
okt

HANNN – Healthy Ageing Week 2018

Wat hebben inwoners van de Noordelijke provincies in hun omgeving nodig om gezond te leven en om in een gezonde omgeving op te groeien? Deze vraag staat centraal tijdens de Healthy Ageing Week die van 6 t/m 14 oktober.

10
okt

Barn Talk met Marga Hoek en opening Zernike Advanced Processing (ZAP)

Op 10 oktober 2018, de Dag van de Duurzaamheid, houdt Marga Hoek een Barn Talk in de Energy Barn. Daarna volgt de officiële opening van de nieuwe ZAP innovatiehal.

18
okt

5G Masterclass Smart Zernike Campus

Ivo Reints van SURF (ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland) zal tijdens deze masterclass iets vertellen over de Smart Zernike Campus.

25
okt

VentureClass Hempflax

In this VentureClass Eelkje Oldenburger, Managing Director of Hempflax, will talk about Hempflax, but also the changes that come with the transition from startup to bigger established company.

31
okt

Health Hub Roden – Innovatiecorner: Teambuilding en gamification, be active, be rewarded?

Hoe houd je medewerkers fysiek en mentaal gezond? Veel organisaties worstelen met deze vraag. Je wil tenslotte dat medewerkers het zelf doen, maar je wil ze ook motiveren en in staat stellen om met dit onderwerp aan de slag te kunnen.

07
nov

5G Seminar – 5G in zorglogistiek

Deze editie van “5G in zorglogistiek” is gericht op pilots met 5G in de zorg. Aan de hand van een aantal lopende pilots leert u over de mogelijkheden van 5G in de zorg. Op basis van de uitdagingen die in uw zorgorganisatie spelen, zullen we verder werken aan nieuwe mogelijke toepassingen voor 5G om die uitdagingen het hoofd te bieden.

07
nov

EnTranCe – Barn Talk: Bernice Notenboom “Klimaatverandering, ik zie het niet”

Bernice Notenboom is een bekend poolreiziger, klimaatjournalist en filmmaker. In 2016 stond ze op de derde plek in de duurzame top 100. Deze Barn Talk staat daarmee volop in het teken van klimaatverandering, bewustwording en verandering.

13
nov

Groningen Digital Business Center event

Op dinsdag 13 november vindt het tweede GDBC-event plaats. Na de opening op 3 april, is er wederom een inspirerend programma opgesteld rondom de laatste ins en outs van Digital Business.

16
nov

EIT Health VentureLab Weekend

The EIT Health VentureLab Weekend is aiming to help aspiring entrepreneurs in healthcare, healthy ageing and medical business sound and test their ideas, develop business models and pitch to an international jury.

22
nov

VentureClass – 5 years UGCE

During this special VentureClass, we will look back, and ahead. We have invited several VentureLab alumni to take the stage, and we will officially launch our 5 Years UGCE Magazine and the new VentureLab Book.

23
nov

Groeningen Manifestatie

Groeningen? Bedoel je misschien Groningen? Nee, je hoort het goed: Groeningen. Dat is de verzamelnaam voor een heleboel kleine en grotere natuurgebieden en het omliggende landschap ten oosten, zuiden en westen van de stad Groningen. Om Groeningen een kick-start te geven wordt er op vrijdag 23 november het ManiFestival Groeningen georganiseerd.

26
nov

Philips Innovation Award Seminar Groningen

This year we have – amongst others – IVWear as inspiring speaker tells to tell their story as a start up and their participation in the Philips Innovation Award in 2018 (finalists). Read more and register  

12
dec

EnTranCe – Barn Talk: Première Morgenland, film over de weg naar nieuwe energie

Hoe krijgt een land het voor elkaar om in een korte tijd volledig over te gaan naar schone energie? Morgenland is de film die antwoord geeft. Joost de Smeth, van het duurzame communicatiebureau Strawberry Fields, heeft hier in opdracht van GasTerra invulling aan gegeven.

14
dec

Rijksuniversiteit Groningen – Business Meets University: Innovatie & Transformatie

Op 14 december bent u als MKB ondernemer van harte welkom voor een nieuwe editie van Business Meets University, deze keer gericht op Innovatie en Transformatie. Tijdens dit evenement maakt u actief kennis met relevante expertise van wetenschappers en kunt u sparren met studenten over een vraagstuk dat speelt in uw eigen organisatie.

09
jan

EnTranCe – Barn Talk, Ruud Koornstra: Hoe we binnen 12 jaar in het paradijs op aarde leven

Kunnen we binnen nu en twaalf jaar leven in een duurzaam paradijs? Ruud Koornstra is ervan overtuigd dat dit haalbaar is door de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te halen.

10
jan

5G Masterclass – Frequentiespectrum

In het kader van deze Masterclass komt Taco Kluwer van Agentschap Telecom iets vertellen over frequenties. Dit keer vindt de 5G Masterclass plaats in het Kasteel in de binnenstad van Groningen.

12
jan

Theatershow “Save the earth!”

De voorstelling “Save the earth” is gebaseerd op het leven en gedachtegoed van Wubbo Ockels. In deze show, waarin showmaster Jörgen Raymann de hoofdrol speelt, wordt het duurzame gedachtegoed van Nederlands eerste astronaut met het grote publiek gedeeld. Een show met een boodschap, humor en muziek.

22
jan

dHealth Lab EVENT

dHealth Lab organiseert tijdens de eHealth week op dinsdag 22 januari een event over beeldzorg. Deze nieuwe vorm van zorg heeft grote impact op het domein van zorg en welzijn en het onderwijs hierover. Tezamen met dHealth Lab partner Hanzehogeschool Groningen komt u in aanraking met mogelijkheden van beeldzorg aan de hand van een tweetal praktijk voorbeelden.

28
jan

Health Hub Roden – Zorgmarkt: Innovatie door samenwerking zorg en techniek

Studenten van de opleiding Verpleegkunde en Human Technology van het Alfa-college werken samen aan zorginnovaties in Health Hub Roden. Innovaties voor problemen waar studenten verpleegkunde tijdens hun praktijkstage tegenaan lopen. Op 28 januari van 14.00 tot 17.00 presenteren de studenten graag hun zorginnovaties. Ondernemers, zorgprofessionals, docenten en andere geïnteresseerden: iedereen is welkom.

04
feb

Meet & Greet Hanzehogeschool

Op 4 februari 2019 organiseert het Instituut voor Life Science & Technology samen met bedrijven van LIFE Cooperative, BIO Cooperative en de Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta de Meet & Greet Life Sciences waar jonge Life Science professionals kennis kunnen maken met het werkveld en zich kunnen oriënteren op hun toekomst.

05
feb

LIFE Cooperative – Meet & Greet met Rijksuniversiteit Groningen

Op dinsdag 5 februari organiseert de LIFE Cooperative gezamenlijk met studieverenigingen GLV Idun en De Chemische Binding een Meet & Greet op de Zernike Campus Groningen.

05
feb

EnTranCe: Open House

EnTranCe is the place for students, researchers and companies to collaborate on sustainable energy solutions and a joint initiative of Hanze University of Applied Sciences, Groningen and the Energy Academy Europe.   Read more and register here

06
feb

EnTranCe – Barn Talk: Harm Edens op zoek naar een betere wereld

Televisiepresentator Harm Edens neemt ons tijdens deze Barn Talk mee in zijn zoektocht naar waar het heen moet in de wereld. Zijn zoektocht heeft hem gebracht waar hij nu is: al bijna 20 jaar ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds en veelgevraagd dagvoorzitter tijdens duurzaamheidsbijeenkomsten.

13
feb

Conferentie Taal & Gezondheid Fryslân

Wanneer taal een probleem is voor je gezondheid:
Naar schatting hebben zo’n 2,5 miljoen mensen in Nederland in meer of mindere mate moeite met lezen, schrijven, rekenen en/of hun digitale vaardigheden. Dat heeft vaak ingrijpende gevolgen voor hun gezondheid en zelfredzaamheid en in onze samenleving stellen we zeer hoge eisen aan deze ‘basisvaardigheden’.

14
feb

5G Masterclass Hardcore 5G

In het kader van deze Masterclass komt Jurjen Veldhuizen van Huawei iets vertellen over hardcore 5G. De Masterclass begint om 16.00 en duurt tot 18.00 uur. Inloop vanaf 15.30 uur.

21
feb

DOT Dome Cinema: Space & Sound

Een voorstelling die elektronische muziek en sterrenkunde op unieke wijze samenbrengt.
Sterrenkundigen Marlies van de Weijgaart en Jesper Tjoa voeren je in een uur tijd langs indrukwekkende plekken in het universum. De muziek wordt verzorgd door Martin ter Braake, als dj ook bekend onder de naam Battage.

28
feb

VentureClass Hempflax

In this VentureClass Eelkje Oldenburger, Managing Director, will talk about Hempflax, but also the changes that come with the transition from startup to bigger established company.

06
mrt

Barn Talk | Yvo de Boer: Vermijden van gevaarlijke klimaatverandering

Waarom een ogenschijnlijke no-brainer zo’n worsteling blijkt te zijn

07
mrt

Seminar Internet of Things: the Possibilities of Sensor Data and 5G

The Internet of Things (IoT) is leading to enormous amounts of data. The introduction of broadband 5G technology will lead to even more data. In this seminar you will get to know the latest developments in the IoT and become inspired to use big sensor data in campus development and research. This seminar is meant for researchers and for employees of educational institutions.

14
mrt

RVO Workshop: Zelf zoeken in octrooidatabanken (Leeuwarden)

Bent u regelmatig actief met technische innovatieprocessen? U kunt efficiënter innoveren en dus tijd en geld besparen door gebruik te maken van gratis en online toegankelijke octrooi-informatie. Hoe u dat aanpakt, leert u in deze workshop.

23
mrt

5G Student Battle

Wil je meedenken over oplossingen voor de toekomst? Wil je (inter)nationale topspelers uit de telecom en research-wereld ontmoeten? Meld je dan aan voor de 5G Hackaton op 23 en 24 maart 2019!

26
mrt

Founder Talks 8: Je onderneemt pas als..

De achtste editie van de ondernemerstalkshow Founder Talks. In deze editie: Albert-Jan Swierstra die kort voor zijn pensioenleeftijd Brouwerij Martinus op zette en Albert-Jan Swierstra en Maurits Tepper die de Groningse Blaarkop-koe in stand houdt.

28
mrt

IT Academy colleges: Digitale Transformatie

Op 28 maart 2019 organiseert IT Academy Noord-Nederland haar tiende editie van IT Academy colleges. Deze editie staat in het teken van digitale transformatie. Bart Jan Hoekman, hogeschooldocent Technology, staat samen met de Hanze Ontwerpfabriek stil bij de kracht van technologie en hoe een organisatie gebruik kan maken van deze technologieën.

28
mrt

Venture Lab North: VentureClass Startups & Downs

In this VentureClass Arthur Tolsma will talk about his experiences as an entrepreneur, but also his failures, and what he has learned from that.

03
apr

Barn Talk | Hans Erdmann: (W)IJsland, hoe IJsland aardwarmte omarmt

Hans Erdmann zag op reis in IJsland welke kansen aardwarmte biedt en hoe de bevolking deze kansen ten volle benut. Door verstandig gebruik te maken van de natuurlijke bronnen die IJsland biedt, leveren inwoners een grote bijdrage aan de maatschappelijke, economische en ecologische gezondheid van hun eiland.

04
apr

5G Masterclass – IBM Watson IoT

Donderdag 4 april komen Cor Hartjes en Ronald Teijken van IBM iets vertellen over IBM WatsonIoT. Tijdens de masterclass zal ingegaan worden op een aantal praktijkvoorbeelden/case studies van IBM Internet of Things en de toegevoegde waarde van AI (Watson) gevolgd door wat hands-on voorbeelden.

05
apr

Lezing ‘De mens- dementie en kunst’ door Herman van Hoogdalem

Kunstenaar Herman van Hoogdalem spreekt over zijn laatste boek “Mag ik gaan? Leven en sterven met dementie.”Lector Dr. Anke Coumans vertelt over de betekenis van kunst in deze sociale context. Een kunststudent vertelt hoe het is om vanuit de ontmoeting met iemand met dementie tot beeldend werk te komen.

15
apr

RVO Workshop: Slim omgaan met kennis bij samenwerking (Leeuwarden)

Samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Als start-up of (technisch) mkb-bedrijf wilt u graag weten hoe u dit proces effectiever aanpakt. Een goede voorbereiding maakt samenwerken bij innovatieve trajecten makkelijker en neemt veel wantrouwen weg.

15
apr

TechTalks050 – Brain inspired computing

De ontwikkelingen op het terrein van de computerbreinen of breincomputer roept bij veel mensen verbazing en fascinatie op. Hoe ziet de toekomst er straks uit? Worden computers steeds slimmer? Kunnen de muis en het toetsenbord straks naar het museum? Tijdens deze eerste bijeenkomst vertellen een wetenschapper en een game designer over hun bijdrage aan deze nieuwe technologieën.

25
apr

Dag van de Ondernemende Student

Op donderdagmiddag 25 april wordt Start-up City op Campus Groningen omgetoverd tot festivalterrein. Het belooft een dag vol muziek, foodtrucks, workshops en ondernemerschap te worden. Voor alle studenten die geïnspireerd willen worden over ondernemerschap. Het festival van 13.00 tot 16.00 uur is voor iedereen vrij toegankelijk.

07
mei

Impact Avondcollege #1

De economie en het bedrijfsleven veranderen: bedrijven zijn zich steeds meer bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Aan de hand van theoretische én praktische input ben je na vier colleges op de hoogte van alles wat er op wetenschappelijk en praktijkniveau speelt als het gaat om de betekeniseconomie.

08
mei

EnTranCe – Barn Talk: Transforming the future, anticipation in the 21st century

We find ourselves facing challenges while heading towards a more sustainable future. Futures Literacy can provide a valuable point of entry in dealing with this challenging transition. Riel Miller is one of the world’s chief authorities on the theory and practice of using the future to change what people see and do. In this Barn Talk, he will speak about transforming the future through Futures Literacy.

21
mei

De kracht van VR voor het MKB

Op 21 mei organiseren de Proeftuin Mining Big Data, waar de Rijksuniversiteit Groningen in participeert, samen met MKB-Noord en Horus een VR-event in DOT in Groningen. Tijdens dit event maak je kennis met VR technieken zoals 360⁰ video, augmented reality, mixed reality en virtual reality in combinatie met nieuwe technieken vanuit machine learning en computer graphics maken allerlei nieuwe toepassingen mogelijk.

23
mei

VentureClass: Women entrepreneurs in the Spotlight

It’s our pleasure to announce the next VentureClass of 2019 on Thursday evening 23 May, in collaboration with TheNextWomen and VentureLab North. For this special VentureClass we are shining the spotlight on women entrepreneurs, with several pitches, and keynotes by Suzan Wierenga of KAW Architecten and Hilde Hacquebord of Diataal.

23
mei

Circulair café – De Bionische Vrouw (Oosterwolde)

Op het Circulair Café, op 23 mei, is het podium voor niemand minder dan Ylva Poelman, de bionische vrouw. En dat op een bijzondere locatie: het Biosinstrum, ook wel bekend als het kloppend hart van de biobased economy in Ooststellingwerf. Een kenniscentrum dat voor meer dan 80% uit biobased materialen bestaat.

25
mei

Make tech yours! Open huis bij Resato

Techniek is de oplosser van talloze maatschappelijke vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie, betaalbare zorg en ons vervoer in de toekomst. Ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME brengt samen met de Dutch Technology Week techniek onder de aandacht. En tijdens de Dutch Technology Week kan iedereen techniekbedrijven bezoeken en meedoen aan speciale evenementen.

In Noord-Nederland opent hightechbedrijf Resato International in Assen op zaterdag 25 mei haar deuren voor publiek.

03
jun

Symposium: Digitaal Ondernemen (Leeuwarden)

Wilt u als ondernemer inspelen op de kansen die digitalisering biedt? En kunt u wel wat hulp gebruiken met innoveren of bij concrete digitale uitdagingen? Kom dan op 3 juni naar NHL Stenden voor het symposium Digitaal Ondernemen. Deskundige ondernemers, intermediairs, lectoren, studenten én subsidie-experts zijn hier aanwezig om uw organisatie te helpen met (verdere) digitalisering!

04
jun

Informatiebijeenkomst: Subsidie zoekt innovatief idee (Emmen)

Je werkt (samen) aan een innovatieve technologie, product of dienst. Subsidie kan dit proces versnellen. Vanaf 15 mei zijn er weer meerdere (EFRO) subsidies voor innovatie beschikbaar. Profiteer daar van!

04
jun

EnTranCe – Open Huis

Geïnteresseerd in energie en nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt bij EnTranCe? Op dinsdag 4 juni is er op het terrein van EnTranCe een rondleiding voor iedereen die geïnteresseerd is in EnTranCe en de energietransitie.

04
jun

Workshop: Masterclass Octrooien (Leeuwarden)

Bent u een technische mkb-er of technische starter en van plan om serieus te investeren in octrooibescherming en/of octrooi-informatie? En wilt u inhoudelijk meer weten over octrooien, octrooiprocedures en inbreuk? Dan is deze workshop iets voor u.

04
jun

Conferentie Regions in Transition RIGH

De banen van vandaag zijn niet meer vanzelfsprekend in de toekomst. Zeven regio’s rondom de Noordzee gaan daarom op zoek naar uitdagingen op het gebied van werkgelegenheid. De focus ligt op middelgrote en kleine bedrijven in de energie en maritieme sector. Wat is nodig voor een toekomstbestendige regionale economie en hoe kunnen de verschillende regio’s hierover van elkaar leren?

06
jun

Innovatiecafé (Drachten)

Een team jonge honden met een missie; zo omschrijft het succesvolle Drachtster bedrijf Elfskot zichzelf. 2018 was een topjaar voor de start-up. Winnaar van de Noordelijke Innovatieaward, winnaar van de Ondernemersprijs Smallingerland (de publieksprijs én de categorie innovatie), en finalist voor de beste Friese startup 2018. Van start-up naar scale-up – Elfskot vertelt 6 juni tijdens dit Innovatiecafé hun verhaal.

08
jun

De Nacht van Kunst & Wetenschap

Tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap is Groningen een etmaal lang de hoofdstad van Kunst en Wetenschap. De route van De Nacht voert het publiek in een persoonlijke zoektocht naar “het onbekende” langs onverwachte ontmoetingen tussen kunst en wetenschap op verrassende plaatsen. Bezoekers kunnen genieten van lezingen, workshops, tentoonstellingen, debatten, wetenschappelijke experimenten, muziek, theater, dans en unieke voorstellingen waar kunst en wetenschap elkaar letterlijk ontmoeten.

11
jun

Informatiebijeenkomst: Subsidie zoekt innovatief idee (Groningen)

Je werkt (samen) aan een innovatieve technologie, product of dienst. Subsidie kan dit proces versnellen. Vanaf 15 mei zijn er weer meerdere (EFRO) subsidies voor innovatie beschikbaar. Profiteer daar van!

12
jun

TransFuture Festival 2019

Woensdag 12 juni vindt op EnTranCe de vijfde editie van het TransFuture Festival plaats. Een festival over nieuwe energie, met aandacht voor alle kansen die de energietransitie in onze regio te bieden heeft. Samen met partners delen we de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op energiegebied.

12
jun

Ondernemersdag Leeuwarden

De ondernemersdag staat in het teken van kennisdeling, advisering en netwerken en is geschikt voor wanneer je reeds voor jezelf bent begonnen of al enige jaren actief bent. Uiteraard is de dag ook van toegevoegde waarde voor mensen die de ondernemer in zich hebben gevonden en geïnteresseerd zijn in het starten van een eigen onderneming.

12
jun

Informatiebijeenkomst: Subsidie zoekt innovatief idee (Leeuwarden)

Je werkt (samen) aan een innovatieve technologie, product of dienst. Subsidie kan dit proces versnellen. Vanaf 15 mei zijn er weer meerdere (EFRO) subsidies voor innovatie beschikbaar. Profiteer daar van!

13
jun

5G Masterclass – ‘Business first, Technology second’ door KPN

‘Business first, Technology second’. Oftewel: stel de waardecreatie vanuit klant-/sectorperspectief voorop, mogelijk gemaakt door de juiste/slimme inzet van (nieuwe) technologie. Jacob Groote van KPN komt op 13 juni langs om dieper in te gaan op dit onderwerp. Hij zal onder andere toelichten hoe KPN hier invulling aan geeft.

17
jun

TechTalks050: Digitale technologieën in topsport – de natuur vooruit berekenen

De natuur past zich voortdurend aan op basis van veranderingen in de omgeving. Een sterk staaltje evolutie van planten en dieren als er minder water is en de temperatuur stijgt. Met digitale technologieën kunnen we deze aanpassingen nabootsen en vooruit berekenen.

20
jun

RVO Workshop: Basis van intellectueel eigendom

Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuw technisch product of nieuwe techniek? Leer in één middag de basis over hoe u uw technische innovatieproces efficiënter en beter maakt door intellectueel eigendom (IE) te gebruiken als bescherming en als informatiebron.

25
jun

Impact Avondcollege #2

De economie en het bedrijfsleven veranderen: bedrijven zijn zich steeds meer bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Aan de hand van theoretische én praktische verdieping ben je na vier colleges op de hoogte van alles wat er op wetenschappelijk en praktijkniveau speelt als het gaat om de betekeniseconomie.

05
jul

Energietransitie: kostenpost of kans?

Is de energietransitie een kostenpost of een kans voor de regio? Studenten van de Hanzehogeschool onderzochten dit samen met de Innovatiespotter.

Het evenement gaat over de toegankelijkheid van het (Noordelijke) innovatie- en duurzaamheidslandschap. Hoe goed kunnen vraag en aanbod elkaar vinden? Kunnen we binnen de regio (nog) beter partijen aan elkaar verbinden?

09
sep

RVO Workshop: Basis van intellectueel eigendom (Leeuwarden)

Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuw technisch product of nieuwe techniek? Leer in één middag de basis over hoe u uw technische innovatieproces efficiënter en beter maakt door intellectueel eigendom (IE) te gebruiken als bescherming en als informatiebron.

17
sep

Impact Avondcollege #3

De economie en het bedrijfsleven veranderen: bedrijven zijn zich steeds meer bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Aan de hand van theoretische én praktische verdieping ben je na vier colleges op de hoogte van alles wat er op wetenschappelijk en praktijkniveau speelt als het gaat om de betekeniseconomie.

19
sep

RVO Workshop: ‘Slim omgaan met kennis bij samenwerken’ (Assen)

Samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Als start-up of (technisch) mkb-bedrijf wilt u graag weten hoe u dit proces effectiever aanpakt. Een goede voorbereiding maakt samenwerken bij innovatieve trajecten makkelijker en neemt veel wantrouwen weg. Tijdens deze workshop wisselen theorie, praktische voorbeelden en opdrachten elkaar af.

26
sep

Het grootste kennisfestival van Noord-Nederland

Dit festival is een groot evenement met de inhoud van een congres, maar in de sfeer van een festival. Het thema is Innovatief Organiseren.

26
sep

Kenniscongres Veilig Wonen

Het Kennisplatform Bouwen en Versterken organiseert samen met het Kennisplatform Leefbaar en Kansrijk Groningen een congres rondom het thema Veilig Wonen. Bestaande en nieuwe kennis over het Groningse aardbevingsdossier zal worden gepresenteerd aan bewoners en deskundigen, met specifiek de focus op leefbaarheid en techniek.

26
sep

@North Festival – Autonomous transport starts here!

Experience what is possible in the Northern Netherlands with autonomous transport in the air, by water, by road and by rail! Visit this unique event – the first festival in the Netherlands specifically for autonomous transport.

30
sep

TechTalks050: AI en recht – Roboterisering in de rechtszaal

Kunstmatige intelligentie (AI) staat volop in de belangstelling. Computers kunnen dan ook steeds meer: ze zijn meesters in schaken en go en auto’s kunnen steeds beter zelf rijden. Tijdens de TechTalk van 30 september gaat het over kunstmatige intelligentie en recht. Kan AI ook rechtspreken? En nu de risico’s van AI toenemen (denk aan het verlies van privacy en robotwapens), moet AI niet aan het recht gebonden worden?

03
okt

DigiEduHack Groningen

New Energy Coalition, the University of Groningen and EIT InnoEnergy have joined forces to be part of the worldwide DigiEduHack Hackathon on 3 and 4 October. For the DigiEduHack Groningen the collaborating parties invite all of Groningen’s talents to join forces to find new energy education solutions.

15
okt

Impact Avondcollege #4

De economie en het bedrijfsleven veranderen: bedrijven zijn zich steeds meer bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Aan de hand van theoretische én praktische verdieping ben je na vier colleges op de hoogte van alles wat er op wetenschappelijk en praktijkniveau speelt als het gaat om de betekeniseconomie.

16
okt

Symposium ‘Wat is een gezonde schoolkantine?’

Tijdens dit symposium wordt de vraag ‘Wat is een gezonde schoolkantine?’ gesteld aan de beste voedingswetenschappers van Nederland. Laat je inspireren door de verschillende perspectieven en antwoorden op deze vraag.

17
okt

KvK- Bijeenkomst Durf te vragen, bescherm uw idee

Vindt u het lastig om te bepalen hoe u uw ideeën kan beschermen? U bent hier niet alleen in, veel ondernemers hebben dezelfde vragen. Tijdens deze bijeenkomst richten we ons op ‘intellectueel eigendom’ en het beschermen van uw ideeën.

28
okt

TechTalks050: Energietransitie – Heeft waterstof de toekomst?

Hoe kunnen we onze kennis over aardgas inzetten om het gebruik van waterstof te stimuleren? Kan het Noorden hiermee voorop lopen in Nederland? Deze vragen staan centraal tijdens TechTalks050 over energietransitie.

05
nov

RVO – Workshop ‘Zelf op zoek in octrooidatabanken’

Bent u regelmatig actief met technische innovatieprocessen? U kunt efficiënter innoveren en dus tijd en geld besparen door gebruik te maken van gratis en online toegankelijke octrooi-informatie. Hoe u dat aanpakt, leert u in deze workshop.

05
nov

Aletta Research Meetup – Raising a healthy generation

Meetup for researchers and public health professionals on “Raising a Healthy Generation”: finding insights to improve children’s health.

07
nov

New eMMergy

Uit alles blijkt dat samenwerkingsverbanden tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid essentieel zijn voor een succesvolle energietransitie. Hoe? Laat u inspireren op het New eMMergycongres, aan de hand van keynotes, kennissessies  en korte presentaties en pitches over innoverende projecten op het gebied van energietransitie.

07
nov

Seminar: Internationaal samenwerken & intellectueel eigendom

Werk je samen met organisaties of bedrijven in het buitenland? Of ben je van plan hier binnenkort mee te starten? Vergroot je slagingskansen door een goede voorbereiding! Op donderdag 7 november gaan we hier verder op in. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze seminar in het MAC3PARK stadion te Zwolle.

08
nov

Startup Weekend

In een tijdsbestek van 54 uur een idee uitwerken tot een levensvatbare startup: dat is de opdracht die elke deelnemer aan het begin van een Startup Weekend meekrijgt.

14
nov

Symposium ‘Technologische ontwikkelingen in Zorg en Welzijn’

Werk jij bij een zorg-, welzijns-, of kennisinstelling en wil je meer weten over het gebruik en de mogelijkheden van digitale innovatie? Ben je een ondernemer en ontwikkel je digitale innovaties? Dan staan jullie allemaal voor dezelfde uitdaging: het succesvol implementeren van technologische vernieuwingen.

18
nov

RVO-Workshop: Masterclass Octrooien (Assen)

Bent u een technische mkb-er of technische starter en van plan om serieus te investeren in octrooibescherming en/of octrooi-informatie? En wilt u inhoudelijk meer weten over octrooien, octrooiprocedures en inbreuk? Dan is deze workshop iets voor u.

25
nov

TechTalks050: Digital business – Hoe transformeer je naar een digitaal bedrijf?

Wat betekent het om met je bedrijf digitaal te gaan? Digitaal ondernemen is meer dan een website online zetten. Hoe zet je data om in toegevoegde waarde voor de klant? Hoe creëer je een cultuur die de digitale transformatie mogelijk maakt?

26
nov

Screw-up Tuesday!

Groeien en innoveren kan niet zonder fouten maken. Als het goed is, leer je van fouten maken. Daarbij wordt je product, dienst of jijzelf als professional er beter van. Toch is fouten maken altijd een beetje taboe. Dat taboe gaan we tackelen tijdens Screw-up Tuesday! Ondernemersfabriek Drenthe en Ik Ben Drents Ondernemer organiseren samen dit event dat geheel in het teken staat van de waarde van mislukkingen.

04
dec

Barn Talk | Joost Wouters: Zeewier heeft de toekomst

Klimaatondernemer Joost Wouters werd drie jaar geleden verliefd op zeewier. Het neemt veel CO2 op en kent een grote hoeveelheid aan waardevolle klimaatvriendelijke toepassingen zoals het gebruik als biomassa voor energie. In 2018 richt Joost daarom samen met een aantal partners ‘The Seaweed Company’ op. Tijdens deze Barn Talk gaat hij dieper in op de kansen en uitdagingen om zeewier op grote schaal te verbouwen en te benutten.

01
jan

KVK Business Challenge

KVK Business Challenge is een open innovatieplatform waarop corporates uitdagingen aanbieden. Uitdagingen waar ze zelf niet uitkomen en waarbij ze de hulp van innovatie ondernemers nodig hebben om samen tot een oplossing te komen.

08
jan

Sustainable Industry Challenge – Chemport Europe edition

The chemical industry is in need of green building blocks. These need to be developed in a culture of intensive cooperation between knowledge institutions and industry. The Sustainable Industry Challenge initiative is opening up opportunities in Northern Netherlands for global innovators to test and scale solutions together with the local business community, educational institutions and government.

13
jan

RVO-workshop: Slim omgaan met kennis bij samenwerking (Leeuwarden)

Samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Als start-up of (technisch) mkb-bedrijf wilt u graag weten hoe u dit proces effectiever kunt aanpakken. Een goede voorbereiding maakt samenwerken bij innovatieve trajecten makkelijker.

13
jan

TechTalks050: Eurosonic Noorderslag – Digitale innovaties in de muziekindustrie

Worden we beïnvloed door streamingdiensten zoals Spotify? Hoe inspireert muziek het beoefenen van wetenschap? Wat zijn de nieuwste tech trends in muziek? Ter ere van het Eurosonic Noorderslag festival staat TechTalks050 geheel in het teken van muziek en techniek.

27
jan

RVO-workshop: Zelf op zoek in octrooidatabanken (Assen)

Bent u regelmatig actief met technische innovatieprocessen? U kunt efficiënter innoveren en dus tijd en geld besparen door gebruik te maken van gratis en online toegankelijke octrooi-informatie. Hoe u dat aanpakt, leert u in deze workshop.

24
feb

Closing application Odyssey Hackathon

Odyssey is an open innovation program that connects selected teams from all over the world with the governmental, corporate, and non-profit launching partners, to enable the co-creation of new solutions to complex 21st-century challenges of global importance. Application is open from January 20 until February 24.

16
mrt

TechTalks050: De digitale wereld in de klas

De digitale wereld is overal om ons heen. Wie zorgt ervoor dat kinderen over goede digitale kennis en vaardigheden beschikken die onmisbaar zijn in onze huidige en toekomstige digitale samenleving?

16
mrt

Symposium Innovatief Ondernemen

Interesse in duurzaam ondernemen, maar geen idee wat er eigenlijk bij komt kijken? Heb je wellicht al ervaring met sociaal ondernemen en raak je graag nog meer geïnspireerd? Kom dan maandag 16 maart naar het 4e Enactus Groningen Symposium!

17
mrt

Beta Business Days 2020

De Beta Business Days is een uniek twee-daags event voor studenten van de Faculteit Science & Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen.  De komende editie vindt plaats op 17 en 18 maart in het MartiniPlaza in Groningen. Ieder jaar komen hier meer dan 3500 studenten op af, die aan het einde zijn van hun bachelor, master of PhD. […]

17
mrt

Impact Avondcolleges 2020 – Hans Stegeman

De avondcolleges zijn hoorcolleges over impact ondernemen die duren van 18.30 tot 21.00 uur. Elke avond staat een keynote centraal, die wordt ingeleid door een hoogleraar, lector of andere wetenschappelijk expert. Avondcollege #1 | Dinsdag 17 maart | Hans Stegeman (Triodos Bank) Avondcollege #2 | Maandag 20 april | Guido van Staveren van Dijk (Moyee […]

24
mrt

Symposium | from science to innovative treatment

Op dit symposium kunt u leren (onder meer van Nobelprijswinnaar Ben Feringa) hoe uw innovatie vaart kan krijgen met de juiste ontwikkeling en financiële ondersteuning.

31
mrt

Promotiedagen Drenthe – #Futureproof (Assen)

Is jouw onderneming klaar voor de toekomst? Is het juiste personeel en de kennis in huis om in de toekomst succesvol te zijn, te blijven én te groeien? Welke rol speelt digitalisering, robotisering en kunstmatige intelligentie hierin én welke kansen bieden al deze ontwikkelingen? Is jouw onderneming in staat steeds verder te verduurzamen en welke voordelen biedt dit voor het bedrijf?

03
apr

Odyssey Hackathon (Groningen)

Odyssey is an open innovation program that connects selected teams from all over the world with the governmental, corporate, and non-profit launching partners, to enable the co-creation of new solutions to complex 21st-century challenges of global importance.

20
apr

Impact Avondcolleges 2020 – Guido van Staveren van Dijk

De avondcolleges zijn hoorcolleges over impact ondernemen die duren van 18.30 tot 21.00 uur. Elke avond staat een keynote centraal, die wordt ingeleid door een hoogleraar, lector of andere wetenschappelijk expert. Avondcollege #1 | Dinsdag 17 maart | Hans Stegeman (Triodos Bank) Avondcollege #2 | Maandag 20 april | Guido van Staveren van Dijk (Moyee […]

26
mei

Impact Avondcolleges 2020 – Maria Mansveld Beck

De avondcolleges zijn hoorcolleges over impact ondernemen die duren van 18.30 tot 21.00 uur. Elke avond staat een keynote centraal, die wordt ingeleid door een hoogleraar, lector of andere wetenschappelijk expert. Avondcollege #1 | Dinsdag 17 maart | Hans Stegeman (Triodos Bank) Avondcollege #2 | Maandag 20 april | Guido van Staveren van Dijk (Moyee […]

30
jun

Northern Knowledge Webinar COVID – 19

COVID – 19. Het zet ieders leven op zijn kop en toch vinden we de situatie met z’n allen steeds ‘normaler’ worden. De (eerste) piek mag dan zijn geweest, achter de schermen wordt er door wetenschappers en medici nog altijd hard gewerkt om alles te weten te komen over het virus dat de wereld in […]

20
okt

Northern Knowledge Webinar Digitale Veiligheid

Ons leven is meer digitaal dan ooit tevoren. Digitalisering staat aan de basis van krachtige innovaties en zorgt er bovendien voor dat we ook tijdens een pandemie als COVID – 19 met elkaar in contact blijven en ons gewone leven zoveel mogelijk door kan gaan. Maar er is ook een keerzijde. De scheidslijn tussen wat […]

15
dec

Northern Knowledge Webinar Publieksparticipatie in Besluitvorming

Publieksparticipatie in besluitvorming wordt vaak gezien als een manier om maatschappelijk draagvlak voor beleid te vergroten. Zeker als het gaat om beslissingen die de burger direct aangaan. Maar is het wel zo eenvoudig? Leidt het betrekken van het publiek automatisch tot meer draagvlak? Of ligt het misschien complexer… De eindejaarseditie van het Northern Knowledge webinar […]

02
feb

Minicongres Een Smart Start met Slim Produceren

  De Hanzehogeschool nodigt je graag uit op dinsdag 2 februari vanaf 15:00 uur voor het online 14e minicongres Slim Produceren. Ook dit keer presenteren de studenten de resultaten van hun Lean/QRM verbeter- en verandertrajecten bij industriële bedrijven. Het minicongres ‘Een Smart start’ is een samenwerking tussen de minor Slim Produceren van de opleiding Technische […]

08
feb

Nederland Digitaal 2021 vanuit Groningen

Van 8 tot en met 10 februari 2021 vindt de tweede editie van de landelijke Conferentie Nederland Digitaal plaats. Alle groepen die bepalend zijn voor digitalisering in Nederland komen in deze online conferentie bijeen. Daarin bespreken ze de impact van digitalisering in Nederland en delen ze succesvolle ontwikkelingen. De editie van 2021 wordt in nauwe […]

05
mrt

Introductieworkshop Smart Industry ‘Maak van je fabriek een Smart Factory’

Digitalisering en Smart Industry bieden veel kansen voor de industrie. “Wat kun je ermee en hoe begin je eraan? Deze vragen staan centraal bij de gratis interactieve Introductie Workshops die de Smart Industry Hub Noord (SIH-Noord) maandelijks aanbiedt aan productiebedrijven in Noord Nederland. Programma: Aan de hand van negen Transformatiegebieden leggen wij uit wat Smart Industry betekent […]

17
mei

Northern Knowledge Webinar Circulariteit en Water

Circulariteit is hot. We realiseren ons meer en meer dat we zo duurzaam mogelijk met onze grondstoffen moeten omgaan om deze (deels)te kunnen hergebruiken. Bij circulariteit denken we al gauw aan materialen zoals kunststof en plastic en grappig genoeg nog niet altijd aan water. Want ja, water is er in overvloed en de kostprijs is […]

22
jun

Northern Knowledge Webinar Impact Ondernemen

Ondernemen draait allang niet meer om alleen winst maken. Impactvol ondernemen is dan ook in opkomst. In toenemende mate willen ondernemers hun bijdrage leveren aan maatschappelijke uitdagingen. Maar wat is impactvol ondernemen precies? Waarin verschilt het eigenlijk met ondernemen zoals we kennen? En is iedere ondernemer stiekem niet een beetje een impact ondernemer? In het […]

30
sep

Northern Knowledge Webinar Digitale Geletterdheid

In een tijd waarin we digitaal werken en leven is het een must een beetje digitaal vaardig te zijn. Zo is het handig als je over de nodige digitale basiskennis beschikt, weet hoe je de schat aan informatie in jouw voordeel kan inzetten en op de hoogte bent van de do’s en don’ts om jouw […]

26
okt

Northern Knowledge Webinar De Woningmarkt anno 2021… en hoe nu verder?

De overspannen woningmarkt behoeft eigenlijk geen introductie meer. Het woningtekort lijkt groter dan ooit tevoren en met name starters en gezinnen hebben de grootste moeite om een huis naar wens te bemachtigen. De oplossing? Gewoon meer bouwen zou je denken. Maar zo simpel ligt het niet. De schaarste aan grondstoffen en mankracht staat in schril […]