Agenda

Barn Talk | Hans Erdmann: (W)IJsland, hoe IJsland aardwarmte omarmt

Hans Erdmann zag op reis in IJsland welke kansen aardwarmte biedt en hoe de bevolking deze kansen ten volle benut. Door verstandig gebruik te maken van de natuurlijke bronnen die IJsland biedt, leveren inwoners een grote bijdrage aan de maatschappelijke, economische en ecologische gezondheid van hun eiland.

Erdmann ontdekte dat de antwoorden voor een succesvolle energietransitie niet alleen op het vasteland te vinden zijn, maar vooral onder de aarde en in de wereldzeeën.

Tijdens deze Barn Talk zal Erdmann meer vertellen over zijn reis naar IJsland en de inzichten die hij daar opdeed. Als het gaat om duurzaamheid en transitie, vindt Erdmann het belangrijk om oog te houden voor het grotere plaatje en niet alleen te focussen op een klein stukje van de puzzel. Hij kijkt graag naar hoe je mensen in beweging krijgt. De positieve houding en actiebereidheid van de IJslanders inspireerde hem. “Kracht en optimisme zijn belangrijk bij de transitie naar een duurzame toekomst. De oplossingen zijn er, we moeten alleen de goede kant op kijken.”

 

Lees meer en meld je aan