Agenda

Northern Knowledge Webinar De Woningmarkt anno 2021… en hoe nu verder?

Dinsdag 26 oktober - 15.00 uur

De overspannen woningmarkt behoeft eigenlijk geen introductie meer. Het woningtekort lijkt groter dan ooit tevoren en met name starters en gezinnen hebben de grootste moeite om een huis naar wens te bemachtigen. De oplossing? Gewoon meer bouwen zou je denken. Maar zo simpel ligt het niet. De schaarste aan grondstoffen en mankracht staat in schril contrast met de opgave om sneller, goedkoper, unieker, energieneutraal en circulair te bouwen. De twee sprekers van deze middag kunnen hier over meepraten. We stellen ze aan je voor!

Victorine de Graaf, Directeur van Van Wijnen Groningen heeft als directeur van één van de grootste bouwbedrijven van het noorden dagelijks te maken met de urgentie op de woningmarkt. Zij zal uitleggen waarom het probleem volgens haar niet zo 1,2,3 is opgelost en waarom samenwerking tussen bouwbedrijven onderling (wat al vrij uniek is) en regionale overheden volgens haar op termijn de enige weg uit deze impasse is.

Rolf Koops, Directeur van BuildinG vertelt over hoe de founding fathers van BuildinG; Hanzehogeschool Groningen, de Economic Board Groningen, TNO en Bouwend Nederland gezamenlijk een vrijplaats vormen om kennis te delen en een netwerk op te bouwen om toekomstbestendig bouwen een boost te geven. 

Uiteraard is er ook bij dit webinar volop gelegenheid voor interactie en het stellen van vragen. Moderator Frans Scheepens, van Brain Fuel, legt jouw vragen voor aan de sprekers.

Zien we je dinsdag 26 oktober?