Agenda

Northern Knowledge Webinar Digitale Geletterdheid

Donderdag 30 september - 15.00 uur

In een tijd waarin we digitaal werken en leven is het een must een beetje digitaal vaardig te zijn. Zo is het handig als je over de nodige digitale basiskennis beschikt, weet hoe je de schat aan informatie in jouw voordeel kan inzetten en op de hoogte bent van de do’s en don’ts om jouw digitale veiligheid en die van anderen te waarborgen. Een groot deel van de samenleving beschikt al over dit digitaal bewustzijn, maar een deel ook niet. En als we niet oppassen ontstaat er op deze manier een digitale kloof. Gelukkig kennen we in het noorden verschillende initiatieven om de samenleving van jong tot oud dit digitale bewustzijn mee te geven en te stimuleren waar nodig. De sprekers van dit webinar vertellen je er graag meer over.

Marcel Broersma, Hoogleraar Media en Journalistieke Cultuur en Voorzitter van de Digital Literacy Coalition gaat dieper in op het relatief nieuwe concept ‘digitale geletterdheid’, de uitdagingen en de samenwerkingen die we in het noorden kennen om het digitale bewustzijn van de samenleving een impuls te geven.

Robin van den Berg, Directeur van de IT Academy Noord-Nederland vertelt over het NPG initiatief ‘De Digitale Academie Noord-Nederland’ waarin kennisinstellingen, overheid en bedrijfsleven in het noorden gaan samenwerken om de digitale kloof te dichten en het digitale bewustzijn van de doelgroepen die dit het meest nodig hebben te verhogen. 

Het webinar wordt gemoderate door Frans Scheepens van Brain Fuel. Uiteraard is er ook bij dit webinar volop gelegenheid voor interactie en het stellen van vragen. Zowel vooraf als tijdens het webinar. Zien we je op donderdag 30 september?