Agenda

Seminar: Internationaal samenwerken & intellectueel eigendom

Werk je samen met organisaties of bedrijven in het buitenland? Of ben je van plan hier binnenkort mee te starten? Vergroot je slagingskansen door een goede voorbereiding! Op donderdag 7 november gaan we hier verder op in. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze seminar in het MAC3PARK stadion te Zwolle.

Natuurlijk houd je rekening met culturele verschillen als jouw samenwerkingspartner uit een ander land komt. Het is net zo belangrijk om je te verdiepen in de regelgeving voor intellectueel eigendom in het land van je samenwerkingspartner. Intellectuele eigendomsrechten zoals octrooirecht, auteursrecht en merkrecht zijn weliswaar geharmoniseerd, maar kunnen in detail (sterk) verschillen. Ook zijn er in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en de VS meer merken en octrooien van kracht, waardoor de kans op inbreuk groter is dan in Nederland. Maar ook de voorbereiding op de samenwerking is belangrijk. Bedenk bijvoorbeeld vooraf goed welke kennis je wilt delen met de andere partij(en) en welke afspraken je daarover wilt maken.

Tijdens deze middag gaan we in twee sessies dieper in op wat er allemaal komt kijken bij zakendoen over de grens op het gebied van intellectueel eigendom.

Meer informatie en aanmelden