Agenda

TechTalks050 – Brain inspired computing

De ontwikkelingen op het terrein van de computerbreinen of breincomputer roept bij veel mensen verbazing en fascinatie op. Hoe ziet de toekomst er straks uit? Worden computers steeds slimmer? Kunnen de muis en het toetsenbord straks naar het museum? Tijdens deze eerste bijeenkomst vertellen een wetenschapper en een game designer over hun bijdrage aan deze nieuwe technologieën.

Wetenschapper Niels Taatgen (Rijksuniversiteit Groningen) doet onderzoek naar de volgende generatie computers die niet gebaseerd zal zijn op silicium chips, maar op nieuwe materialen geïnspireerd op het menselijk brein. Worden deze computers hiermee menselijker? Niels werkt aan deze vragen bij het centrum CogniGron van de Rijksuniversiteit Groningen.

Game designer Jan Jonk (GainPlay, Utrecht) ontwikkelt computerspellen die bestuurd worden door hersenactiviteiten. Brain Computer Interfaces (BCI) zijn ontwikkeld in de medische wetenschap maar worden steeds meer ingezet voor een breder publiek. Jan vertelt uit de praktijk van het Utrechtse bedrijf GainPlay hoe BCI gebruikt worden.

Programma

19.00 uur            Inloop met koffie en thee
19.30 uur            Opening door onze host Rian van Diedenhoven
19.40 uur            TechTalks050 met Niels Taatgen en Jan Jonk
21.00 uur            Tijd voor vragen en discussie
21.30 uur            Borrel

 

Lees meer over het evenement

Koop een kaartje op de website van DOT