Agenda

TechTalks050: Energietransitie – Heeft waterstof de toekomst?

De aardgaswinning heeft de afgelopen decennia veel kennis over gebruik en transport van gassen gebracht. Hoe kunnen we deze kennis inzetten om het gebruik van waterstof te stimuleren? Kan het Noorden hiermee voorop lopen in Nederland? Deze vragen staan centraal tijdens TechTalks050 over energietransitie.

Ton Schoot Uiterkamp (em. Hoogleraar Milieukunde) heeft veel onderzoek gedaan naar de relaties tussen energiesystemen en het milieu. Hij schetst de energietransitie aan de hand van maatschappelijke en technologische ontwikkelingen op het terrein van duurzame energie en gaat in op de rol die waterstof daarbij kan spelen.

Stefan Holthausen is directeur van Holthausen Groep in Hoogezand, koploper op het gebied van veiligheidsoplossingen en energietransitie. Het bedrijf produceert zelf al enkele jaren haar duurzame waterstof en doet mee in tientallen waterstofprojecten in Noord-Nederland. Tijdens zijn presentatie vertelt Stefan over de bestaande waterstoftoepassingen van Holthaus Groep en nieuwe toepassingen waaraan zij werken. Begin 2020 wordt in Groningen en Amsterdam de eerste waterstoftankstations geopend, onderdeel van de uitrol van een landelijk waterstoftankstationnetwerk. Holthausen is tevens bekend van de wereldberoemde Groningse Hesla; een omgebouwde Tesla op waterstof, waarmee zij de vele mogelijkheden van waterstof laten zien.

Meer informatie over het programma en inschrijven kan hier.