Nieuws

Annemieke Galema vertrekt als Directeur Northern Knowledge

Na een loopbaan van meer dan 20 jaar in kennisvalorisatie vertrekt Annemieke Galema per 1 november als Directeur van Northern Knowledge. Haar vertrek zal in eerste instantie intern worden opgevangen.

Annemieke Galema was Directeur van het innovatieplatform sinds de oprichting in 2018. Eerder was Galema Directeur Onderzoek en Valorisatie aan de RUG en MT lid van het Consortium Valorisatie en Ondernemerschap, de voorloper van Northern Knowledge. 

Northern Knowledge, gevestigd op Campus Groningen, is het valorisatieprogramma van de drie noordelijke kennisinstellingen; de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en het UMCG. De afgelopen drie jaar was Northern Knowledge nauw betrokken bij de totstandkoming van de Regionale Innovatie Strategie, regionale programma’s zoals de Smart Industry Hub, de European Digital Innovation Hub (waar ook NHL Stenden en Noorderpoort bij zijn aangesloten) en bij de invulling van de verschillende skillslabs in de regio waar kennisinstellingen en bedrijfsleven samenwerken aan regionale digitaliseringsvraagstukken. 

De samenwerkende partners bedanken Annemieke voor haar tomeloze inzet voor het verbinden van de verschillende stakeholders in het valorisatie landschap. 

Het vertrek van Galema wordt in eerste instantie intern opgelost. Bert Wiersema treedt op als Interim Directeur Valorisatie van de RUG, Albert van der Kooij neemt de coördinatie van Northern Knowledge voorlopig op zich en Bettina Zijlstra is Waarnemend Directeur Stichting Business Generator Groningen (SBGG). Het team richt zich hierbij uiteraard op de aansluiting met de ontwikkelingen rondom Universiteit van het Noorden.

Wil je meer weten over wat Northern Knowledge voor jou kan betekenen en met ons samenwerken? Neem dan gerust contact met ons op!