Nieuws

Ben jij onze nieuwe communicatiemanager?

Wil jij bijdragen aan onze missie om met (wetenschappelijke) kennis impact te creëren in de regio en ver daarbuiten? Ben je in staat om een steengoed plan te maken voor onze communicatie en positionering en om die ook uit te voeren? En ben je zelfstandig, initiatiefrijk en creatief? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe communicatiemanager.

Communicatiemanager Northern Knowledge (0.8fte)

Organisatie

Northern Knowledge is een gezamenlijk platform voor innovatie, valorisatie en ondernemerschap van de kennisinstellingen in Noord-Nederland.  In 2018 opgericht door de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanze hogeschool en het Universitair Medisch Centrum Groningen. NHL Stenden en Van Hall Larenstein maken ook deel uit van de noordelijke kennisinfrastructuur en zijn beoogd partner van Northern Knowledge. We zijn gevestigd op Zernike Campus Groningen.

Northern Knowledge bundelt de kennis van de noordelijke kennisinstellingen en deelt deze kennis met de noordelijke regio. Dit betekent ook dat we ons richten op economische en maatschappelijke thema’s die in het noorden spelen. Dat zijn healthy ageing, energietransitie, digitalisering en data science, duurzame maatschappij, agrifood, water en ondernemerschap.

Northern Knowledge opereert met een klein team van specialisten aan de optimale benutting van kennis. We maken inzichten uit de noordelijke kennisinstellingen toegankelijk en leggen verbindingen tussen onderzoekers, bedrijven, overheden, belangenorganisaties en kennisclusters. We laten zien welke waarde we toevoegen aan innovaties bij bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties en we verbinden proactief kennisinstellingen en regionale partijen. Met hen werken we samen aan een open innovatieklimaat, waarin strategische agenda’s goed op elkaar worden afgestemd. Hierin trekken we op met onze Programma Board waarin de leidende personen uit de kennisinstellingen op het gebied van ondernemerschap en valorisatie in zijn vertegenwoordigd.

Functieomschrijving

Door het vertrek van de huidige communicatiemanager zijn wij op zoek naar een opvolger. Hij of zij gaat deel uitmaken van het team Northern Knowledge onder leiding van directeur Annemieke Galema en nauw samenwerken met programmamanager Albert van der Kooij. De ideale kandidaat is iemand die graag werkt op het snijvlak van kennisinstellingen, maatschappij en overheden; iemand die positionering, zichtbaarheid en bekendheid van Northern Knowledge verder gaat uitbouwen en uitvoeren.

De taken richten zich voornamelijk op:

–  het profileren van Northern Knowledge als netwerk voor kennisvalorisatie door een consistente resultaatgerichte communicatie;

–  het verder ontwikkelen en uitwerken van het communicatie- en relatiebeleid;

–  uitvoering geven aan PR- en communicatie-activiteiten;

–  zorgdragen voor afstemming over de communicatie met betrokken kennisinstellingen en in verbinding treden met belanghebbenden.

Functie-eisen:

De volgende vaardigheden, capaciteiten en diploma’s worden gevraagd:

-universitair of HBO-niveau; bij voorkeur opgeleid op het gebied van communicatie en/of marketing;

– in staat zichtbaarheid en content voor Northern Knowledge te creëren via een scala aan kanalen en formats;

– aantoonbare communicatie-ervaring (campagnes, branding, website, persberichten, nieuwe media, netwerkbijeenkomsten);

– zelfstandige, pro-actieve en creatieve instelling;

– affiniteit met kennisinstellingen en het bedrijfsleven;

– beschikt over goede schrijf- en redactionele kwaliteiten en goede beheersing van de Engelse taal en bij voorkeur ook de Duitse taal.

 

Arbeidsvoorwaarden

Afhankelijk van diploma’s en ervaring wordt een salaris geboden tussen €2709,-  en €4978,- bruto per maand bij volledige werktijd (schaal 10/11 CAO Nederlandse Universiteiten).

De aanstelling is in eerste instantie voor 1 jaar voor maximaal 0.8 fte.  Bij voldoende functioneren is mogelijkheid tot verlenging van de aanstelling of omzetting naar een dienstverband.

Sollicitatieprocedure

U kunt solliciteren door een sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 6 januari 2020.  Deze kan gericht worden aan: Mevr. Dr. J.B.E. Galema, directeur Northern Knowledge; emailadres: info@northernknowledge.nl

De sollicitatiegesprekken zijn gepland tussen 20-24 januari 2020.

Indiensttreding zo spoedig mogelijk.

Informatie

Voor informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Albert van der Kooij, programmamanager, te bereiken via het secretariaat van Northern Knowledge: 050-3635459. In verband met het kerstreces bereikbaar tot 24 december.