Nieuws

Digitaal Talent Award voor studenten RUG en Hanzehogeschool

Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool hebben woensdag een Talent Award in de wacht gesleept op de Conferentie Nederland Digitaal. De prijs werd aan het tweetal uitgereikt door Mona Keijzer, Staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat.

Leonardo Arriagada, PhD Master of Arts aan de Rijksuniversiteit Groningen, won de award voor Beste Ontdekking met zijn onderzoek over hoe mensen digitaal gemaakte kunst waarderen ten opzichte van kunst gemaakt door mensenhanden. Leonardo ging er tevens met de publieksprijs vandoor.

Joris Mellens, student Network & Security Engineering aan de Hanzehogeschool, won de award voor Beste Oplossing met de ontwikkeling van een beschermende laag voor slimme apparaten waarmee alleen de gebruiker toegang heeft tot deze apparaten. Volgens de jury biedt Mellens hiermee een oplossing voor het beveiligingsvraagstuk van slimme apparaten, dat met het thuiswerken alleen nog maar relevanter is geworden. 

Nederland Digitaal werd dit jaar georganiseerd door de noordelijke divisie van het initiatief; Noorden Digitaal. In dit initiatief hebben noordelijke overheden, kennisinstellingen en MKB de handen ineen geslagen om digitalisering in het noorden naar een hoger plan te tillen en zodoende oplossingen te bieden voor maatschappelijke vraagstukken. De organisatie heeft in korte tijd een volledig online programma weten te realiseren met sprekers uit de Nederlandse AI-coalitie, de Aletta Jacobs School of Public Health, de Rijksuniversiteit Groningen, de Economic Board Groningen, Groningen Seaports en het Cybersecurity Center Noord-Nederland. De 2021 editie werd goed bezocht en afgesloten met de uitreiking van de awards. 

Meer weten over het initiatief?

Bezoek Noorden Digitaal