Nieuws

Economic Board Groningen verwelkomt Dell EMC en VMware als nieuwe partners van 5Groningen

Economic Board Groningen (EBG) maakt vandaag bekend dat de Amerikaanse bedrijven Dell EMC en VMware toetreden als technologiepartners tot het 5Groningen-programma. Als nieuwe leden van 5Groningen sluiten Dell EMC en VMware zich aan bij de 10 andere partners die allen gespecialiseerd zijn op het gebied van telecom, innovatie, wetenschap en economische ontwikkeling voor het ontwikkelen en testen van 5G-toepassingen. 

5Groningen brengt partners samen die zijn gespecialiseerd in telecommunicatie, innovatie, wetenschap en duurzame economische ontwikkeling die samen de praktische toepassing van 5G – de nieuwe generatie van mobiele technologie – onderzoeken in een ruraal gebied, en daarmee een impuls geven aan de economische ontwikkeling van Noord-Groningen.

Het Innovatie-onderzoek richt zich op de sectoren logistiek, gezondheidszorg, het milieu, energie en landbouw. Zelfrijdende auto’s en het monitoren van gewasziektes zijn twee belangrijke voorbeelden van specifieke toepassingen waaraan gewerkt wordt. Groningen is de enige regio in Europa waar 5G-testen op deze schaal gedaan worden, hierdoor is het 5Groningen-project een uniek initiatief in de EU.

Win-win-win voor Dell EMC, VMware en 5Groningen

De kennis en expertise van zowel Dell EMC als VMware zullen een boost geven aan de ontwikkeling van 5G- en IoT-toepassingen. Door het combineren van krachten met de andere deelnemers aan 5Groningen, profiteren zowel Dell EMC, VMware alsook EBG van nieuwe mogelijkheden en een nog geavanceerder platform.

Peter Rake, programmamanager van 5Groningen: ”Ik ben verheugd dat Dell EMC en VMware onze 5G-proeftuin komen versterken. Deze Amerikaanse bedrijven zijn wereldspelers in virtualisatie, IoT en cloud-oplossingen en onze pilotprojecten kunnen hiermee profiteren van de inzet van hun technologische kennis en ICT-platformen.”