News

Working at the forefront of high-tech innovation

14 March 2019

Innovation Cluster Drachten is celebrating its 5-years public private initiative, March 2019. Innovation Cluster Drachten (ICD) is an internationally active eco-system of collaborating high-tech companies and knowledge institutes operating at the forefront of innovation in the north of the Netherlands.

Ambulanceverpleegkundigen beter voorbereid door VR

13 March 2019

Ambulanceverpleegkundigen hebben in toenemende mate te maken met complexe en onvoorspelbare omstandigheden (denk hierbij aan het omgaan met opdringerige omstanders, het bekogeld worden met vuurwerk tijdens oudejaarsavond of het behandelen van een kind met ernstige brandwonden). De Hanzehogeschool Groningen gaat langdurig met een aantal partners werken om ambulancehulpverleners beter voor te bereiden op dit soort […]

Smart potatoe ontwikkeld

7 March 2019

Vier studenten van de opleiding HBO-ICT van de Hanzehogeschool hebben samen met boer Derk Gesing een Smart Potatoe ontwikkeld.

Technische sector en hogescholen gaan samenwerken in Expertisecentrum Building Technology

4 March 2019

Techniek Nederland, Opleidingsfonds OTIB en vier hogescholen, waaronder de Hanzehogeschool Groningen, gaven het startschot voor het Center of Expertise HUB (Human Capital for Building Technology). Met de oprichting van het expertisecentrum breidt de technieksector kennis en opleidingen op het gebied van gebouwtechnologie uit en versterkt het de innovatiekracht.

Samen Innoveren in Assen

21 February 2019

De Hanzehogeschool Groningen zal in Assen samen met Gemeente Assen, Provincie Drenthe, Drenthe College en Ondernemend Assen gaan innoveren. Er wordt gewerkt aan een businesscase voor een nieuw op te zetten innovatiecentrum genaamd Assen: Samen Innoveren met als kern de Innovatiewerkplaats Assen: Ondernemen met Techniek.

UG comes to Drachten with a Master’s in Mechanical Engineering

15 February 2019

In the academic year 2019-2020, the University of Groningen will start a Master’s degree programme in Mechanical Engineering. The graduate track ‘Smart Factories’ has been developed jointly with the Drachten Innovation Cluster and the UG faculty, Campus Fryslân. Master’s students can attend their second year of this track in Drachten. The UG, the city of Smallingerland, […]

Ocean Energy for a Sustainable Future

14 February 2019

February 11th, 2019,  Prof. Jouke de Vries, president of the Board of the the University of Groningen, Mr. Wout Prins and Dr. Frits Bliek on behalf of the Ocean Grazer B.V. signed a license agreement covering two Ocean Grazer patent (applications). The Ocean Grazer harvests renewable energy from sea waves, integrating wind and other clean […]

PostNL gaat boodschappen van Jumbo bezorgen

14 February 2019

PostNL verzorgt drie maanden lang de bezorging van Jumbo-boodschappen in Groningen. Samen met de Rijksuniversiteit Groningen willen de bedrijven onderzoeken welke invloed het heeft op de klantbeleving en het milieu wanneer Jumbo geen eigen bezorgdienst hoeft op te zetten. 

‘NextWorx’ gaat in Eemsdelta groene economische activiteiten stimuleren

12 February 2019

De economie van Noord-Groningen krijgt een bijzondere economische impuls. Dat is althans de overtuiging van de initiatiefnemers van een nieuwe samenwerking onder de naam innovatiewerkplaats NextWorx. Doel hiervan is het bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van de economie en de leefomgeving in de Eemsdelta.

Logopediestudenten brengen Taalontwikkelingsstoornis onder de aandacht

8 February 2019

​Kentalis, Pento en de opleiding Logopedie van de Hanzehogeschool Groningen slaan de handen ineen om extra aandacht te vragen voor de – te vaak nog- onzichtbare taalontwikkelingsstoornis (TOS). Zo’n 70 studenten Logopedie bezoeken in februari en maart alle basisscholen in Groningen plus een deel van de kinderopvangsector met een TOS-tas onder het mom ‘Als taal […]