News

Gebiedscoöperatie Westerkwartier zorgt voor valorisatie onderzoek

20 May 2019

​​Tientallen studenten van de Hanzehogeschool Groningen hebben de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar een slimme regionale voedselketen in opdracht van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier. Nu resulteert dat in de bouw van de Food Factory in Leek waar investeerders grote belangstelling voor hebben getoond. Zo bleek tijdens een bijeenkomst van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier om het vijfjarig bestaan […]

Hanze-studenten helpen Politie Noord-Nederland met innoveren

16 May 2019

Drie studenten van de Hanzehogeschool studeren momenteel af bij het innovatiehuis van de Politie Noord-Nederland, dat gevestigd is in de Digital Society Hub op de Zernike Campus. Het drietal helpt de politie om met behulp van nieuwe (technologische) het politiewerk effectiever te organiseren en nieuwe verbindingen te maken met de samenleving.

Photanol plaatst pilot container bij ZAP

15 May 2019

Photanol B.V. gaat samen met Nouryon in 2020 een demonstratiefabriek bouwen in Delfzijl waarin het de productie van chemicaliën uit CO2 en zonlicht op industriële schaal gaat testen. Ter voorbereiding hierop verplaatst Photanol een aantal pilot programma’s naar de provincie Groningen en ZAP is daarvoor de ideale locatie.

Conferentie Regions in Transition RIGH op 4 juni

14 May 2019

De banen van vandaag zijn niet meer vanzelfsprekend in de toekomst. Zeven regio’s rondom de Noordzee gaan daarom op zoek naar uitdagingen op het gebied van werkgelegenheid.

Innovatiecentrum voor de bouw BuildinG: broedplaats voor spraakmakende primeurs

8 May 2019

In de proeftuin van BuildinG komen spraakmakende primeurs uit de bouw en infra die aansluiten op de thema’s duurzaam en energie. Ook wordt er een circulair lab opgezet in de testhal waarin de Hanzehogeschool Groningen na de zomer lessen digitalisering in de bouw geeft. Dat presenteerde directeur Rolf Koops van BuildinG tijdens het BINK-netwerkontbijt. BINK […]

Groningse start-up scene biedt inspiratie voor grensoverschrijdende arbeidsmarkt

2 May 2019

In april presenteerde het lectoraat International Business de resultaten van een onderzoek naar de grensoverschrijdende start-up scene tussen de provincie Groningen en Duitsland. Dit gebeurde tijdens de Marktplaats Arbeidsmarkt Noord in Bad-Nieuweschans.

Statushouders maken kennis met Chemiepark Delfzijl

29 April 2019

Op 25 april organiseerden Nouryon en de Hanzehogeschool Groningen in samenwerking met de Refugee Talent Hub een meet and greet voor statushouders op het Chemiepark Delfzijl. Het doel van de meet and greet is statushouders die een technische achtergrond hebben kennis laten maken met een aantal bedrijven om wellicht een baan te vinden of werkervaring […]

NOM-resultaten 2018: Impact in Noord-Nederland

26 April 2019

NV NOM, de investerings- en ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM), kijkt terug op een goed jaar. In 2018 zijn 74 projecten en initiatieven waaraan wij hebben meegewerkt met succes afgerond. Dat leidt er toe dat de 81 betrokken ondernemingen 512 nieuwe arbeidsplaatsen creëren en 781 miljoen euro investeren. De NOM heeft vandaag het jaarverslag over 2018 […]

Jorn Hofman wint Rabo Ondernemersprijs tijdens Dag van de Ondernemende Student

26 April 2019

Jorn Hofman mag zich de winnaar noemen van zowel de Rabo Ondernemersprijs, ter waarde van €10.000 als de publieksprijs. Beide prijzen werden uitgereikt tijdens de eerste editie van de Dag van de Ondernemende Student, een initiatief van de Hanzehogeschool Groningen.

Vier Groningse start-ups genomineerd voor lijst meest baanbrekende innovaties van de wetenschap

25 April 2019

CC Diagnostics, IV Wear, Ocean Grazer en EV Biotech zijn genomineerd voor de Academic Startup Competition 2019. Samen met 24 andere genomineerden strijden zij voor een plek in de top tien van de meest baanbrekende Innovaties van de wetenschap in Nederland.