Nieuws

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Studenten Hanzehogeschool portretteren mensen met dementie

Drie maanden lang ontmoetten studenten van Academie Minerva van de Hanzehogeschool Groningen wekelijks mensen met dementie. Vanuit die ontmoetingen maakten de studenten portretten. Van 30 maart t/m 22 april 2019 worden deze portretten getoond tijdens een expositie in kunstencentrum K38 in Roden.

Rond de expositie worden ook verschillende publieksactiviteiten georganiseerd. Deze expositie maakt deel uit van het onderzoeksproject ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ van het Kenniscentrum Kunst en Samenleving van de Hanzehogeschool Groningen.

De expositie maar ook de workshops, muziek en lezingen bieden de bezoeker een blik in de verwarrende wereld van dementie. Het Kenniscentrum Kunst & Samenleving van de Hanzehogeschool Groningen deelt hiermee haar expertise van kunstenaars en musici die werken met mensen met dementie en hun naasten: mantelzorgers, vrijwilligers, zorgprofessionals.

 

Kunstencentrum K38

Onderzoeksproject ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’