Nieuws

Innovatiecentrum voor de bouw BuildinG: broedplaats voor spraakmakende primeurs

In de proeftuin van BuildinG komen spraakmakende primeurs uit de bouw en infra die aansluiten op de thema’s duurzaam en energie. Ook wordt er een circulair lab opgezet in de testhal waarin de Hanzehogeschool Groningen na de zomer lessen digitalisering in de bouw geeft. Dat presenteerde directeur Rolf Koops van BuildinG tijdens het BINK-netwerkontbijt. BINK staat voor BuildinG Innovators NetworK.

De afgelopen maanden heeft BuildinG met de oprichters Economic Board Groningen en Hanzehogeschool Groningen, samen met TNO en Bouwend Nederland, een visie ontwikkeld voor de komende vijf jaren. Die bevat zeven thema’s, waaronder energietransitie, digitalisering, veiligheid en schade, en Scholenbouw. Vandaag presenteert BuildinG deze visie in het vijfjarenplan met diverse programma’s op het gebied van bouwinnovatie.

Zo komt in de proeftuin van BuildinG een waterbufferende fundering; een infra-uitvinding ontwikkeld door de ingenieursbureaus Polyciviel en Ohpen. Ook een paviljoen van stro en een ‘passief-huis’ van Click House worden binnenkort gebouwd naast de Heijmans ONE (een verplaatsbaar eenpersoonshuis). 

 

Lees verder op de website van BuildinG