Nieuws

Peter Rake van 5Groningen wint BTG Award voor IT/Telecommanager van het jaar

10 juni 2019

Peter Rake, manager van 5Groningen, programma van Economic Board Groningen, is gekozen tot ICT/Telecom manager 2019. BTG, de belangenorganisatie voor grootverbruikers van telecom en ICT, heeft de Award voor IT/Telecommanager uitgereikt tijdens het BTG Business Event in Noordwijk op 6 juni.

Hanzehogeschool in wereldwijde top 5 ondernemerschap

4 juni 2019

De Hanzehogeschool Groningen staat wereldwijd op de 5de plaats in de subcategorie ‘graduate companies’, oftewel bedrijven opgericht door alumni. Hiermee is de hogeschool een plaats gestegen ten opzichte van 2018. Dit blijkt uit de U-Multirank 2019 resultaten. In Nederland staat de Hanzehogeschool op nummer 1 voor dit onderdeel. In de subcategorie ‘regional joint publications’ is […]

Nieuwe lector Hanzehogeschool onderzoekt data science samen met bedrijven

3 juni 2019

​Lector Hilbrand Oldenhuis onderzoekt samen met professionals uit de zorg- en welzijnssector hoe persoonlijke, continu verzamelde data ingezet kunnen worden om gezond gedrag optimaal te ondersteunen. Op donderdag 6 juni wordt Hilbrand Oldenhuis officieel geïnstalleerd als lector van de Hanzehogeschool Groningen door drs. H.J. Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur.

Subsidie zoekt innovatief idee

22 mei 2019

Je werkt (samen) aan een innovatieve technologie, product of dienst. Subsidie kan dit proces versnellen. Vanaf 15 mei zijn er weer meerdere (EFRO) subsidies voor innovatie beschikbaar. Profiteer daar van!

Gebiedscoöperatie Westerkwartier zorgt voor valorisatie onderzoek

20 mei 2019

​​Tientallen studenten van de Hanzehogeschool Groningen hebben de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar een slimme regionale voedselketen in opdracht van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier. Nu resulteert dat in de bouw van de Food Factory in Leek waar investeerders grote belangstelling voor hebben getoond. Zo bleek tijdens een bijeenkomst van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier om het vijfjarig bestaan […]

Hanze-studenten helpen Politie Noord-Nederland met innoveren

16 mei 2019

Drie studenten van de Hanzehogeschool studeren momenteel af bij het innovatiehuis van de Politie Noord-Nederland, dat gevestigd is in de Digital Society Hub op de Zernike Campus. Het drietal helpt de politie om met behulp van nieuwe (technologische) het politiewerk effectiever te organiseren en nieuwe verbindingen te maken met de samenleving.

Hanze en Revalidatie Friesland verbinden onderwijs, onderzoek en zorg

16 mei 2019

Om de zorg aan revalidatiepatiënten te optimaliseren is het van belang dat het onderwijs beter aansluit op revalidatiegeneeskunde. Daarom ondertekenden de Hanzehogeschool Groningen en Revalidatie Friesland op woensdag 15 mei een samenwerkingsovereenkomst. De Academie voor Gezondheidsstudies en de Academie voor Verpleegkunde van de Hanzehogeschool gaan samen met Revalidatie Friesland nieuwe leerafdelingen creëren in onderwijs en […]

Photanol plaatst pilot container bij ZAP

15 mei 2019

Photanol B.V. gaat samen met Nouryon in 2020 een demonstratiefabriek bouwen in Delfzijl waarin het de productie van chemicaliën uit CO2 en zonlicht op industriële schaal gaat testen. Ter voorbereiding hierop verplaatst Photanol een aantal pilot programma’s naar de provincie Groningen en ZAP is daarvoor de ideale locatie.

Conferentie Regions in Transition RIGH op 4 juni

14 mei 2019

De banen van vandaag zijn niet meer vanzelfsprekend in de toekomst. Zeven regio’s rondom de Noordzee gaan daarom op zoek naar uitdagingen op het gebied van werkgelegenheid.

Innovatiecentrum voor de bouw BuildinG: broedplaats voor spraakmakende primeurs

8 mei 2019

In de proeftuin van BuildinG komen spraakmakende primeurs uit de bouw en infra die aansluiten op de thema’s duurzaam en energie. Ook wordt er een circulair lab opgezet in de testhal waarin de Hanzehogeschool Groningen na de zomer lessen digitalisering in de bouw geeft. Dat presenteerde directeur Rolf Koops van BuildinG tijdens het BINK-netwerkontbijt. BINK […]