Nieuws

Klimaattop Noord-Nederland maakt meters

4 november 2019

In de ruwe ambiance van de Oude Suikerfabriek zijn op 31 oktober tijdens de tweede Klimaattop Noord-Nederland acht nieuwe afspraken -green deals- getekend. Ruim 1.300 deelnemers –ondernemers, wetenschappers, onderwijsinstellingen, beleidsmakers en maatschappelijke organisaties- bezochten de top om kennis en ervaringen uit te wisselen. 

Duurzame energie in de regio: Noord-Nederland als voorbeeld

1 november 2019

Acht Europese partners bezoeken van 29 tot en met 31 oktober de Hanzehogeschool Groningen voor de start van een Europees samenwerkingsproject gericht op het gebruik en de productie van duurzame energie door bedrijven en huishoudens.

Top Dutch zonnewagen: vierde én prestigieuze engineering award

21 oktober 2019

Top Dutch Solar Racing is vierde geworden in de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. De nieuwkomers wonnen ook de prestigieuze Excellence in Engineering Award. De jury noemde het meer dan bijzonder dat een team dat debuteert zo’n hoog niveau van excellentie behaalt.

Groningen en Drenthe krijgen EU-geld als eerste groene waterstofregio van Europa

18 oktober 2019

Noord-Nederland krijgt als eerste regio subsidie voor hun zogenoemde Hydrogen Valley, naar het model van Silicon Valley in de Amerikaanse staat Californië. Hiermee worden Groningen, Drenthe en Friesland Europese waterstofkoplopers. De Europese Commissie heeft het project geselecteerd voor een subsidie van 20 miljoen euro met een publiek-private cofinanciering van 70 miljoen euro.

MG Energy Systems wint Gamechangers Innovation Award

18 oktober 2019

“Het is knap om te zien hoe een bedrijf vanuit een eigen solide basis, met een mentaliteit van één-stap-tegelijk, steeds groter groeit”, aldus juryvoorzitter Anna van Nunen, directeur en medeoprichter van Innofest. Zij reikte de Gamechangers Innovation Award, tot dit jaar bekend als de Noordelijke Innovatie Award, uit aan Gerard van der Schaar van MG […]

Scale-ups gezocht voor vergroening chemie en energie in Noord-Nederland

14 oktober 2019

Economic Board Groningen organiseert in samenwerking met partners in Noord-Nederland een internationaal georiënteerd pitch-event voor innovatieve scale-ups uit de groene chemie, recycling en groene energiesector: de Sustainable Industry Challenge – Chemport Europe edition. Het doel is dat er concrete oplossingen komen voor vergroening van de chemie- en energiesector. 

Investering in spin-off van UMCG voor ontwikkeling medicatie ‘Vlinderkinderen’

9 oktober 2019

Philae Pharmaceuticals, een spin-off van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), heeft een financiële injectie gekregen van investeringsfonds Pharma Connect Capital. Met deze investering kan Philae Pharmaceuticals beginnen met de ontwikkeling van gerichte medicamenteuze therapieën voor ernstige en moeilijk te behandelen dermatologische aandoeningen.

Staatssecretaris Mona Keijzer opent Werkplaats Online Ondernemen

8 oktober 2019

Bedrijven uit het midden en klein bedrijf kunnen vanaf 7 oktober terecht bij de Werkplaats Online Ondernemen Groningen. Hier kunnen ze bijvoorbeeld online advies en ondersteuning krijgen over online marketing en vindbaarheid op internet. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat en voorzitter Henk Pijlman van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen […]

CC Diagnostics wint Jonge Ondernemingsprijs 2019

7 oktober 2019

Ondernemer Nutte van Belzen van CC Diagnostics heeft de Jonge Ondernemingsprijs 2019 gewonnen. Dit is gisterenavond bekend gemaakt tijdens de finaleshow in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

LifeLines start derde ronde met 155.000 Noorderlingen

3 oktober 2019

Voor de derde keer sinds de start in 2006 ontvangt LifeLines weer deelnemers voor het grootschalige gezondheidsonderzoek in de drie Noordelijke provincies. Deze derde onderzoeksronde wordt georganiseerd in samenwerking met Certe, een organisatie voor medische diagnostiek. Na de start in Groningen, openen ook onderzoekscentra in Friesland en Drenthe.