Nieuws

Northern Knowledge feestelijk geopend – 5-jarig bestaan UGCE

Donderdag 20 september werd het nieuwe gebouw van Northern Knowledge aan de Kadijk 4 in Groningen feestelijk geopend. Tijdens het evenement werd tevens ook het 5-jarige bestaan van University of Groningen Center for Entrepreneurship (UGCE) gevierd wat in hetzelfde gebouw gevestigd is.

“Northern Knowledge is het perfecte platform om onderzoek en bedrijven bij elkaar te brengen en de innovatie die uit samenwerking ontstaat de maatschappij in te dragen” zei Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) die de openingshandeling samen met het programmaboard van Northern Knowledge verrichtte. Het inhoudelijke programma werd dan ook ingevuld door ondernemers die hun visie deelden op hun ervaringen en samenwerking met de Groningse kennisinstellingen.

Met betrekking tot het UGCE voegt hij toe: “Wat 10 jaar geleden nog een activiteit op een zondagmorgen was, proberen van kennis een bedrijfje te maken, heeft zich  via het UGCE ontwikkeld tot een krachtig instrument dat studenten alle faciliteiten en ondersteuning biedt naast de studie ondernemer en ondernemend te zijn of te worden.”

“UMCG, Hanzehogeschool en RUG zijn betrokken bij een groot aantal initiatieven en samenwerkingsverbanden met bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties.

Northern Knowledge is een etalage van voorbeelden van innovatie en ondernemerschap die hieruit voortkomen en waarin Noord-Nederland onderscheidend is.” Zo zei Annemieke Galema, directeur van Northern Knowledge, in haar welkom.  En met een blik vooruit: “Wij zullen er hard aan werken om nieuwe verbindingen te faciliteren en bestaande initiatieven en netwerken aan elkaar de koppelen.”

Aard Groen, Dean UGCE, benadrukt: “Het noorden heeft inmiddels een rijke infrastructuur om innovatie mogelijk te maken. Kijk naar de Innolabs Chemie en Biobased en het Avebe Innovation Center hier op Zernike Campus. Op de Kadijk valt voor iedereen wel wat te halen die ondernemend is of wil worden.”

Wie vragen heeft of op zoek is naar de juiste contactpersoon binnen UMCG, RUG of Hanze, is van harte welkom om contact op te nemen met Northern Knowledge.

 

Sfeerimpressies van de avond:

Rob Goossens, CEO Technologies Added
Aard Groen, UGCE, Nutte van Belzen and Arnoud Huisman, CC Diagnostics
Linda Dijkshoorn, CEO EV Biotech
Ymke van der Geld, CEO BiomarkerBay
Willem Foorthuis, Gebiedscoöperatie Westerkwartier
Jan Buining, Director Food Basics