Nieuws

Peter Rake van 5Groningen wint BTG Award voor IT/Telecommanager van het jaar

Peter Rake, manager van 5Groningen, programma van Economic Board Groningen, is gekozen tot ICT/Telecom manager 2019. BTG, de belangenorganisatie voor grootverbruikers van telecom en ICT, heeft de Award voor IT/Telecommanager uitgereikt tijdens het BTG Business Event in Noordwijk op 6 juni.

Volgens de jury weet Peter diverse stakeholders met verschillende belangen aan elkaar te binden. ‘Hierbij kijkt hij niet alleen naar de technologie maar juist ook naar de praktische oplossingen van ondernemers, die zich hierdoor verder kunnen ontwikkelen. Met als gevolg dat er op dit moment een aantal mooie innovaties zijn neergezet. Peter is een ambassadeur pur sang. Niet alleen voor het 5G project maar ook voor de provincie Groningen.’

Over BTG Awards 2019

De genomineerden voor de BTG Awards presenteerden zich op 6 juni tijdens het BTG Business Event aan het publiek en de vakjury. De BTG Award wordt jaarlijks uitgereikt aan ICT- en telecommanagers en young professionals die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd op het gebied van innovatieve communicatietechnologie.

Peter Rake: ‘Ik ben ongelooflijk trots op deze blijk van erkenning voor ons 5G programma door vakgenoten uit de telecomsector. Maar bovenal is het fantastisch dat Groningen hiermee op de kaart wordt gezet als innovatieve regio waar ondernemers en studenten volop profiteren van de kansen die de 5G proeftuin biedt.’

Over 5Groningen

Economic Board Groningen heeft het 5Groningen programma geïnitieerd om te onderzoeken hoe 5G nieuwe innovaties kan versnellen en creëren. 5Groningen maakt van Noord-Groningen dé proeftuin voor de nieuwste generatie mobiel internet. Ondernemers en non-profit organisaties werken samen met experts uit de telecom, kennisinstellingen en overheid om toepassingen van 5G te testen.

Bron: Website 5Groningen