Nieuws

Plus Ultra: nieuwe innovatiespot op Campus Groningen

Campus Groningen verwelkomt komend jaar een nieuwe aanvulling op de onderzoeks, onderzoeks – en bedrijfscommunity: Plus Ultra. Het gebouw op de locatie Zernike Campus biedt op maat gemaakte accommodatie voor start-ups, scale-ups en innovatieve bedrijven. Annet de Vree, Community manager van Campus Groningen: “We zijn ontzettend blij met deze aanvulling op onze community. Plus Ultra biedt prachtige mogelijkheden voor innovatie én ontmoeting.” 

Ontwikkelaar en beheerder Kadans Science Partner uit Haaren (Noord-Brabant) bouwt er een duurzaam bedrijfsgebouw met op maat gemaakte kantoren, laboratoria en testfaciliteiten voor innovatieve bedrijven, instellingen, start-ups en jonge bedrijven die voortkomen uit de Rijksuniversiteit of Hanzehogeschool. Er komen naar verwachting enkele honderden mensen te werken. De nieuwbouw is in 2021 gereed.

Het gebouw van Kadans krijgt een oppervlakte van meer dan 10.000 vierkante meter en krijgt de naam Plus Ultra. Dat betekent steeds verder, hetgeen verwijst naar de intentie om met het gedeelde onderkomen innovaties te stimuleren. DNV GL begint in de nieuwbouw een waterstof-innovatiecentrum.

Meer informatie op de site van Campus Groningen