Nieuws

RUG-bestuurder Jouke de Vries wint Langman Prijs

Jouke de Vries, bestuursvoorzitter Rijksuniversiteit Groningen, heeft de Langman Prijs 2019 gewonnen. De prijs wordt toegekend aan een persoon of instantie die grenzeloos denkt, handelt, bestuurt, onderneemt en daarmee impulsen geeft aan de Noordelijke opinievorming of de economische ontwikkeling.

De prijs werd uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland waar ongeveer 900 ondernemers, bestuurders en minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport, te gast waren.

Jouke de Vries kreeg de prijs omdat hij het hele Noorden wil betrekken bij de universiteit. Zo opende hij vestigingen van de universiteit in Leeuwarden en zijn er plannen voor een vestiging in Hoogeveen, waardoor verzekeraar TVM Hoogeveen ook trouw blijft. De RUG wil in Hoogeveen een IT-hub opzetten. Ook op andere plekken is de universiteit actief. Zo zijn er onderzoeksfaciliteiten bij het chemiecluster Delfzijl, Eemshaven en in Emmen. “Dit actief Noordelijk denken én handelen, is voor de jury meer dan voldoende reden om Jouke de Vries de prijs toe te kennen”, aldus het juryrapport.

Meer informatie in het bericht van de Groninger Internet Courant.